KUUKUPPI GYNEKOLOGILTA SINULLE

Nomai-kuukuppi on gynekologin suunnittelema kestokuukautissuoja, joka istuu sinulle täydellisesti.
Nomai-kuukupin tarkkaan hiottu muotoilu pohjaa anatomian ja kuukautisten fysiologian tuntemukseen. Siksi se on käytössä miellyttävä, varma ja huomaamaton.

Mikä on kuukuppi?

Nomai-kuukuppi on kestokuukautissuoja, joka on valmistettu lääketieteellisestä silikonista. Se on nimensä mukaisesti kuppi, joka asetetaan emättimeen keräämään kuukautisvuotoa. Ensimmäinen kuukautiskuppi suunniteltiin jo 1800-luvulla, joten kyseessä ei suinkaan ole mikään uusi keksintö. Lukuisista markkinoilla olevista kuukuppimerkeistä Nomai-kuukuppi on vaihtoehto, jonka tuotekehityksen taustalla on vahva lääketieteellinen osaaminen.

 Nomai kuukuppi kolme eri kokoa ja kolme eri väriä
Ylivoimainen valinta

Nomai-kuukuppi helpottaa elämää monella tavalla ja vapauttaa tekemään asioita, joita ei ennen kuukautisten aikana tehnyt.

Nomai-kuukuppi on suunniteltu yhdessä kuukupin käyttäjien kanssa. Kuukupista on tuotekehitysprosessin aikana piirretty lukuisia erilaisia rakennemalleja, joista se testausten kautta hioutui timantiksi, joka se nyt on.

Nomai-kuukupin pehmeyden, kapean alaosan ja sileän pinnan ansiosta se on käytössä huomaamaton eikä paina virtsarakkoa tai ärsytä emättimen herkkiä limakalvoja. Sileän pinnan ja suurien ilmareikien ansiosta kuukuppi on myös helppo puhdistaa. Kupin antenni ja sen pohjassa oleva tartuntavahvike lisäävät kupin käyttömukavuutta. 

Nomai-kuukupin ylivoimaiset ominaisuudet ovat:

  • Kolme eri kokoa. Emme ole kaikki samanlaisia, useampi eri koko auttaa löytämään itselle istuvimman kuukupin. Koko kannattaa ensisijaisesti valita vuodon määrän mukaan.

  • Nomai-kuukupin erittäin pehmeä materiaali ja ainutlaatuinen muotoilu asettuu jokaisen anatomiaa mukaillen. Se on helpompi asettaa ja poistaa sekä se ehkäisee ohivuotoja.

  • Nomai-kuukupin sileä pinta ei ärsytä herkkiä limakalvoja ja on hygieeninen, sillä sileä pinta on helppo puhdistaa.

  • Nomai-kuukupin pohjassa oleva antenni, joka muodostuu pienistä helmistä. Helmien ansiosta antennin lyhentäminen on tarvittaessa helppoa.

Nomai-kuukuppi sopii juuri sinulle – iästäsi tai elämänvaiheestasi riippumatta!

Huoleton ja huomaamaton

Nomai-kuukupin suunnittelussa tärkeimpiä ohjenuoria ovat olleet kohdullisen anatomian ja kuukautisten fysiologian tuntemus. Nomai-kuukuppi on valmistettu erityisen pehmeästä silikonista, joka asettuu luontevasti emättimeen ja mukailee jokaisen yksilöllistä anatomiaa täydellisesti. Laaja joukko eri-ikäisiä suomalaisnaisoletettuja testasi Nomai-kuukuppia tuotekehitysvaiheessa. Kuukautiskupin kuuluu olla huomaamaton, luotettava, helppokäyttöinen ja äärimmäisen turvallinen. Nomai on kaikkea tätä.

Nomai-kuukupit on tehty tutkitusti turvallisesta 100 % lääketieteellistä silikonista, joka on saanut FDA-hyväksynnän. Värit on testattu kansainvälisten standardien mukaisesti ja ne soveltuvat lääketieteelliseen käyttöön. Nomai-kuukupin silikoni ei sisällä haitallisia kemikaaleja, lateksia, ftalaatteja, BPA:ta eikä parabeeneja.

Lääketieteellinen silikoni ei ärsytä tai kuivata limakalvoja, koska se ei ime itseensä mitään vaan kerää kuukautisvuodon. Nomai-kuukuppia voi siksi huoletta pitää niukkoinakin vuotopäivinä. Voit pitää Nomai-kuukuppia yhtäjaksoisesti jopa 12 tuntia. Nomai-kuukuppi on hygieeninen kuukautissuoja, sillä lääketieteellinen silikoni ei ole bakteereille suotuisa alusta.

Ympäristöystävällinen kuukautissuoja

Nomain arvomaailman keskiössä on kestävän kehityksen edistäminen. Kertakäyttöisistä siteistä ja tamponeista syntyy huonosti maatuvaa ja muovia sisältävää jätettä yli 100 kiloa menstruoivan elämän aikana. Nomai-kuukuppi on muoviton kestokuukautissuoja, jonka käyttöikä on useita vuosia. Valitsemalla Nomai-kuukupin teet siis suuren palveluksen paitsi itsellesi, myös maapallollemme.

Nomai-kuukupin tuotannossa ei hyödynnetä mitään eläinperäisiä raaka-aineita, eli ne sopivat myös vegaaneille.

Kun Nomai-kuukuppi on aika vaihtaa uuteen, voi vanhan hävittää joko sekajätteessä tai vaikkapa takassa polttamalla. Palaessaan silikonista ei vapaudu haitallisia aineita, se palaa tarpeeksi kovassa lämpötilassa valkeaksi tuhkaksi.

Nomai-kuukupin ainutlaatuinen muotoilu

Usein kysyttyjä kysymyksiä

MIKÄ ON KUUKUPIN JA TAMPONIN ERO?

Nomai-kuukuppi on tehty lääketieteellisestä silikonista, joka ei kuivata limakalvoja eikä ole bakteereille suotuisa kasvualusta. Kuukupissa veri kertyy kuukupin sisäpuolelle eikä se ole kosketuksissa limakalvojen kanssa. Kuukuppia ei tarvitse tyhjentää joka vessakäynnillä ja usein riittää, että sen tyhjentää 12 tunnin välein. Nomai-kuukuppeja on kolmea eri kokoa, joihin mahtuu kuukautisvuotoa kuukupin koosta riippuen 23 ml–41 ml. Kuukupin kanssa voit harrastaa tamponin käyttöä vapaammin eri liikuntalajeja, kuten uintia.

Tamponit on tehty puuvillasta tai rayonista. Tamponi on imukykyistä materiaalia, joka on suoraan kosketuksissa emättimen limakalvojen kanssa. Imukykynsä johdosta se voi myös kuivattaa limakalvoja samalla kun se imee itseensä verta. Tällöin myös veri on kosketuksissa limakalvojen kanssa toimien samalla hyvänä kasvualustana bakteereille. Tamponeissa on tämän johdosta useammin epämiellyttävää hajua kuin kuukupissa. Tamponi pitää vaihtaa aina vessassa käydessä.

OLEN 15-VUOTIAS - VOINKO KÄYTTÄÄ KUUKUPPIA VAIKKA MINULLA EI OLE OLLUT SEKSIELÄMÄÄ ENKÄ OLE KÄYTTÄNYT TAMPONEJA?

Kyllä voit käyttää! Kuukupin käytöllä ei ole ikärajaa. Jos olet käyttänyt tamponeja, on kuukupin käyttö nopeampi oppia. Harjoittelemalla kuka tahansa oppii käyttämään kuukuppia. Jos et ole ollut yhdynnässä, valitse aluksi pienin kuukuppi (koko light), jolla on mukavin harjoitella kuukupin käyttöä. Tarvittaessa voit laittaa kuukupin pintaan vesiliukoista liukuvoidetta tai kastella kuukupin vedellä. Rohkeasti vain harjoittelemaan!

VOINKO KÄYTTÄÄ KUUKUPPIA KIERUKAN KANSSA?

Voit käyttää kuukuppia kierukan kanssa. Muista poistaa alipaine kuukupista ennen sen poistamista. Kuukuppi asettuu emättimessä kohdunsuun alapuolelle eikä yleensä osu kohdunsuuhun ja kierukan lankoihin. Keskustele asiasta vielä gynekologisi kanssa ja pyydä häntä tarkistamaan, että kierukan poistolangat eivät ole liian pitkät. Jos langat pitenevät, ota yhteyttä gynekologiisi, joka varmistaa, että kierukka on hyvin paikoillaan.

KUINKA PUHDISTAN NOMAI-KUUKUPIN?

Ennen kuukupin ensimmäistä käyttökertaa keitä kuukuppia noin 10 minuuttia astiassa, jossa on riittävästi vettä, niin että kuukuppi kelluu astiassa vapaasti. Keitä kuukuppia myös aina kuukautistesi jälkeen noin 10 minuutin ajan ennen kuin laitat sen säilytyspussiin. Ennen pussiin laittamista kuivata kuukuppi ilmavasti. Nomai-kuukupin sterilointi onnistuu kätevästi myös Nomain sterilointiastiassa.

Osalla naisista on kaksi kuukuppia, joita he käyttävät vuorotellen kuukautisten aikana. Kun toinen kuukuppi on käytössä, voi toisen puhdistaa valmiiksi esim. keittämällä. Näin tyhjentämisen yhteydessä voi aina käyttää valmiiksi steriloitua kuukuppia. 

Kun poistat kuukupin, tyhjennä kuukuppi joko wc-pönttöön tai lavuaariin ja huuhtele se. Huuhtelu kannattaa aloittaa kylmällä vedellä, sillä tämä estää kuukupin värjäytymistä. Voit käyttää huuhteluun myös mietoa, hajusteetonta, öljytöntä Nomai Cup Wash -puhdistusgeeliä, joka on pH-tasapainotettu eli vastaa emättimen hapanta ympäristöä.

Lääketieteellinen silikoni on huokoinen materiaali, joka voi imeä itseensä öljyä, hajua ja värejä esimerkiksi saippuasta. Nämä aineet voivat muodostaa kuukupin pinnalle kalvon, joka voi aiheuttaa kuukuppiin hajua tai ärsyttää limakalvoja.

Jos wc-tiloissa ei ole lavuaaria, voit myös pyyhkiä kuukupin desinfioivalla puhdistusliinalla. Tarkista puhdistuksen yhteydessä, että kuukupin yläosassa olevat ilmareiät ovat kokonaan auki ja puhtaat.

Keitä kuukuppia vähintään 5 minuuttia ennen kuukautisia ja niiden jälkeen.

KUUKUPIT

KAIKKI NOMAI-KUUKUPISTA