Kuukuppi on hygieenisin kuukautissuoja

Kuukuppi on hygieenisin kuukautissuoja

Nomai-kuukupin suunnittelussa tärkeimpiä ohjenuoria ovat olleet kohdullisen anatomian ja kuukautisten fysiologian tuntemus. Nomai-kuukupista haluttiin kehittää erittäin käyttömukava, mutta ennen kaikkea turvallinen ja paras mahdollinen limakalvoille.

Nomai-kuukupit on tehty tutkitusti turvallisesta 100 % lääketieteellistä silikonista, joka on saanut FDA-hyväksynnän. Värit on testattu kansainvälisten standardien mukaisesti ja ne soveltuvat lääketieteelliseen käyttöön. Nomai-kuukupin silikoni eikä niissä käytetty väriaine sisällä haitallisia kemikaaleja, lateksia, ftalaatteja, BPA:ta eikä parabeeneja.

Lääketieteellinen silikoni ei ärsytä tai kuivata limakalvoja, koska se ei ime emättimestä itseensä mitään vaan ainoastaan kerää kuukautisvuodon. Nomai-kuukuppia voi siksi huoletta pitää niukkoinakin vuotopäivinä ja yhtäjaksoisesti jopa 12 tuntia. Nomai-kuukuppi on hygieeninen kuukautissuoja, sillä lääketieteellinen silikoni ei ole bakteereille suotuisa kasvualusta.

Kuukupissa veri kertyy kuukupin sisäpuolelle, eikä veri tällöin ole kosketuksissa limakalvojen kanssa. Kuukuppia ei myöskään tarvitse tyhjentää joka vessakäynnillä. Nomai-kuukuppeja on kolmea eri kokoa, joihin mahtuu kuukautisvuotoa kuukupin koosta riippuen 23 ml–41 ml. Kuukupin kanssa voit harrastaa siteen tai tamponin käyttöä vapaammin eri liikuntalajeja, esimerkiksi uintia.

Tamponit on tehty puuvillasta tai rayonista. Tamponi on imukykyistä materiaalia, joka on suoraan kosketuksissa emättimen limakalvojen kanssa. Imukykynsä johdosta se voi myös kuivattaa limakalvoja samalla kun se imee itseensä verta. Tällöin myös veri on kosketuksissa limakalvojen kanssa toimien samalla hyvänä kasvualustana bakteereille. Tamponeissa on tämän vuoksi useammin epämiellyttävää hajua kuin kuukupissa. Tamponi on suositeltu vaihdettavan aina vessassa käydessä.

Kuukupin puhdistus on helppoa

Nomai-kuukupin puhdistukseen tarvitset vain vettä. Kuukautisten aikana riittää, että kuukupin huuhtelee hyvin runsaalla vedellä. Kun kaikki näkyvä kuukautisveri on huuhdeltu pois, on kuukuppi jälleen hygieeninen käyttää. Halutessa voi pestä Nomai-kuukupin sille tarkoitetulla Cup Wash -puhdistusgeelillä, joka auttaa irrottamaan epäpuhtautta kuukupista tehokkaammin ja samalla sillä saa kädet hyvin pestyä. Jos wc-tiloissa ei ole lavuaaria, voit myös pyyhkiä kuukupin desinfioivalla puhdistusliinalla. Tarkista puhdistuksen yhteydessä, että kuukupin yläosassa olevat ilmareiät ovat kokonaan auki ja puhtaat. Tärkeää on aina muistaa hyvä käsihygienia kuukuppia laittaessa ja poistaessa.

Kuukuppi tulee steriloida kiehuvalla vedellä ennen ja jälkeen kuukautisten ja helpoiten tämä onnistuu Nomai Sterilointiastian avulla. Kuukuppiin voi säilytyksen aikana kertyä pinnalle epäpuhtauksia ja tämän vuoksi kuukuppi tulee puhdistaa kiehuvalla vedellä aina ennen ja jälkeen kuukautisten. Onkin hyvä muistaa kuivattaa kuukuppi ilmavasti sen steriloinnin jälkeen ja säilyttää sitä hengittävässä säilytyspussissa.

Lue tarkemmat ohjeet Nomai-kuukupin puhdistamisesta täältä.