Kuukuppi jäi sisään! Mitä teen?

Kuukuppi jäi sisään! Mitä teen?

Kuukupin käytön harjoitteluvaiheessa saattaa eteen tulla tilanteita, joissa kuukupin poisottaminen emättimestä ei onnistukaan ensiyrittämällä. Jos tällainen tilanne tulee eteen, ei kannata hermostua. Kuukuppi ei voi jäädä sisääsi ja näillä vinkeillä saat sen varmasti poistettua.

1. Muista, että emätin on lopulta yllättävän lyhyt. Sen pituus on keskimäärin 10 senttimetriä, joten yletyt sormillasi aivan varmasti kuukupin pohjaan kiinni.

2. Tee jotain mukavaa, hengittele rauhallisesti, ei kannata mennä paniikkiin. Rauhallisuus on avainasemassa siinä, että saat kuukupin poistettua onnistuneesti.

3. Jos kuukuppi tuntuu olevan niin syvällä, että sen pohjaan on vaikea tarttua, hivuta kuukuppia ensin vähän alaspäin antennista vetämällä. Samalla kun vedät antennista, työnnä kuukuppia lantionpohjan lihaksillasi alaspäin, samaan tapaan kuin teet asioidessasi vessassa. Kun kuukuppi laskeutuu niin alas, että saat sen pohjasta otteen, rutista kuukupin pohjaa ja vapauta sen alipaine. Tämän jälkeen jatka työntämistä lantionpohjan lihaksillasi ja vedä kuukuppi pohjasta kiinni pitämällä ulos.

4. Jos tuntuu, että kuukupin poistaminen pöntöllä istuen on hankalaa, kokeile myös muita asentoja. Mene esimerkiksi makuuasentoon, laita jalat koukkuun ja ponnista lantionpohjalihaksillasi samalla kun vedät kuppia sen pohjasta pitämällä ulos. Voit kokeilla poistamista myös suihkussa, syväkyykyssä tai nostamalla toisen jalkasi pöntön päälle.

5. Silloin kun kuukupin poistaminen ei millään tunnu onnistuvan, on hyvä ottaa aikalisä. Tee jotain mukavaa, ota päiväunet, käy lenkillä tai katsele vaikka telkkaria. Kun mielesi on rauhoittunut ja olosi jälleen rento, on hyvä hetki kokeilla kuukupin poistamista uudestaan. Joskus pidemmän makuuasennossa oleilun jälkeen, kuten yöunien jälkeen, kuukuppi saattaa olla liukunut syvemmälle emättimessä. Pystyasennossa seisominen yleensä nopeasti auttaa kuukuppia laskeutumaan alemmas.

6. Myöskään avun pyytäminen ei ole huono asia. Jos tuntuu että omaa mieltä ei saa rauhoitettua tarpeeksi, voit aivan hyvin pyytää kaverisi apuun. Muista, että kuukupin saa aina poistettua. Se ei voi jäädä sisääsi!