8 kohdan muistilista Nomai-kuukupin käyttäjälle

8 kohdan muistilista Nomai-kuukupin käyttäjälle

1. Huolehdi aina hyvästä hygieniasta kuukautiskuppia käsitellessäsi. Pese kätesi huolella ja kiinnitä huomiota kuukupin huolelliseen puhdistamiseen.

2. Käytä kuukuppia kerrallaan korkeintaan 12 tunnin ajan.

3. Älä käytä kuukuppia hiiva- tai emätintulehduksen aikana.

4. Kuukautiskuppi ei ole ehkäisyväline eikä sitä saa käyttää yhdynnän aikana. Kuukuppi ei myöskään suojaa seksitaudeilta. Käytä siis kuukuppia ainoastaan kuukautissuojana.

5. Älä käytä kuukuppia synnytyksen jälkeisen jälkivuodon aikana tulehdusriskin takia.

6. Voit käyttää kuukuppia myös kierukan tai ehkäisyrenkaan kanssa. Kun kuukuppi on asetettu paikoilleen oikein, se ei yleensä osu kohdunsuuhun tai kierukan lankoihin. Suosittelemme kuitenkin, että ennen kuukupin käytön aloittamista pyydät gynekologiasi vielä varmistamaan, etteivät langat ole liian pitkät. Muista poistaa kuukupista alipaine ennen sen poistoa, jotta kierukan langat eivät lähde pitenemään paineen vaikutuksesta. Jos langat pitenevät käytön aikana, pyydä gynekologiasi tarkistamaan, että kierukka on hyvin paikoillaan.

7. Jos tunnet kipua lantionseudussa tai genitaalialueilla, sinulla on limakalvopunoitusta, lisääntynyttä valkovuotoa, kutinaa, huonovointisuutta, kuumetta, virtsatieoireita tai muita tulehdusoireita, poista kuukuppi ja ota yhteyttä lääkäriisi.

8. Jos sinulla on ollut toksinen sokkioireyhtymä, älä käytä kuukuppia.