5 vinkkiä: Näin valitset oikean kokoisen kuukupin

5 vinkkiä: Näin valitset oikean kokoisen kuukupin

Etkö ole ennen kokeillut kuukuppia? Ei hätää, kuukupin käyttö vaatii pientä harjoittelua, mutta kun sen opit, et enää koskaan halua palata vanhaan!

Jotta kuukupin käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa, tulee kuukupista valita juuri sinulle sopiva koko. Näiden 5 vinkin avulla valitset helposti oikeankokoisen kuukupin!

1. Tärkein kuukupin valintaan vaikuttava asia on kuukautisvuodon määrä. Niukkaan vuotoon koko Light, kohtalaiseen vuotoon koko Medium ja runsaaseen vuotoon koko Heavy. Onko sinulla mielestäsi niukka, kohtalainen vai runsas vuoto? Mieti kuinka usein joudut vaihtamaan kuukautissuojan ja onko suoja miten täynnä sitä vaihtaessasi? Jos vaihdat suojan aina vessareissuilla eikä se ole läpimärkä, on vuotosi todennäköisesti kohtalainen. Jos ensimmäisinä vuotopäivinä tulee runsaasti hyytymiä tai joudut vaihtamaan kuukautissuojasi usein sen takia, että se on täynnä, on vuotosi todennäköisesti runsasta.

2. Oletko nuori, joka ensimmäistä kertaa harjoittelee kuukupin käyttöä? Valitse tällöin Light-koko – sen kanssa kuukupin käytön harjoittelu sujuu helpoiten. Kun opit käyttämään kuukuppia, voit vaihtaa sen halutessasi runsaampina vuotopäivinä Medium-kokoon etenkin silloin, jos Light-koko täyttyy liian nopeasti ja joudut tyhjentämään sen useita kertoja päivässä.

3. Oletko synnyttänyt? Osa synnyttäneistäkin naisista haluaa käyttää Light-kokoista kuukuppia - varsinkin jos heidän vuotonsa on niukkaa esim. hormonikierukan käytön yhteydessä. Suurin osa valitsee kuitenkin Medium- tai Heavy-koon. Nomai-kuukuppi on niin pehmeää silikonia, että käytössä et huomaa eroa, kumpaa kokoa käytät.

4. Onko sinulla runsas vuoto? Tällöin valitse ehdottomasti Heavy-koko! Sen kanssa kuukautiset muuttuvat huolettomiksi etkä joudu joka vessareissulla tyhjentämään Nomai-kuukuppia.

5. Onko sinulla ponnistusvirtsankarkailua, laskeumia tai tuntuu, että et ole ehtinyt pitää huolta lantionpohjan lihaksistasi. Tällöin Heavy-koko on erinomainen valinta! Se asettuu hyvin myötäilemään emättimen seinämiä, bonuksena se myös vähentää ponnistusvirtsankarkailua, pitää laskeumat kurissa ja auttaa löytämään lantionpohjalihakset. Heavy-koon kuukuppi onkin erinomainen treeniapu lantionpohjan jumpassa!